EN İLETİŞİM
Rapid Granulator'den yeni ThermoPRO serisi Rapid Granulator'den yeni ThermoPRO serisi
Rapid Granulator'den yeni ThermoPRO serisi

Rapid Granulator'den yeni ThermoPRO serisi

Rapid Granulator yeni ThermoPRO granülatörleri, ihtiyaca uygun olarak özelleştirilebilecek, termoform hatları ile uyumlu kullanım için özel olarak üretildi.

Plast 2018’de Rapid Granulator, özellikle levha ve film termoform hatlarından iskelet atıklarının hat içi işlenmesi için tasarlanmış yeni bir granülatör yelpazesini tanıttı.

Patentli Rapid tasarımına sahip yeni ThermoPRO serisi, 600 ila 1500 mm (24-60 inç) arası genişliklerin ele alınması için çeşitli standart ve düşük yapılı formatlarda mevcut.

ThermoPRO makineleri, diğer hızlı granülatörlerde kanıtlanmış özelikleri bir araya getirmektedir; çift makaslı kesme hareketi, hızlı üretim değişiklikleri ve bakım kolaylığı için “open hearted” tasarım, yüksek stabilite ve düşük gürültü için mineral kompozit taban gibi, termoform işlemlerin daha kolay çalıştırılması ve daha uygun maliyetli hale getirilmesi için özelleştirilebilen bir çok yeni element bir araya gelmektedir.

Rapid CEO’su Bengt Rimark, “ThermoPRO’yu tasarladığımızda, operatörün gözünden bakarak, operasyonu nasıl daha kolay, daha kontrollü ve daha güvenilir hale getirebileceğimizi görmek istedik. Bu nedenle, geşiştirme aşamasında bazı büyük ve zorlu oyuncularla işbirliği yapıyoruz” dedi.

Operasyon maliyetlerinde düşüş

Bengt Rimark, “Termoform şirketleri, geri dönüşümü ne kadar iyi kullandıklarına göre ilerliyor veya sınıfta kalıyor. Kesilmiş malzemenin mükün olduğunda düşük maliyetli ve mümkün olan en yüksek kalitede işleme geri döndürülmesi kritik önem taşır. Her şey gerektiği gibi olduğunda, dönüştürücünün yapabileceği tasarruflar muazzam” diyor.

ThermoPRO serisi, saatlerce çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Rimark, “Devamlı çalışan termoform işlemleriyle, malzemeyi sürekli ve istikrarlı bir şekilde granülatöre beslemek kritik bir önem taşıyor. Yeni granülatörler, toplam üretim sürecinde önemli bir adım olan, entegre bir silindir beslemesine sahiptir.

Erişim kolaylığı, kolay çalıştırma, yüksek adaptasyon

Rimart, operatör kontrolünün dikkat çeken bir başka önemli faktör olduğunu belirtti. “Makinenin tamamen temizlenmesi gerektiğinde, örneğin, ekstrüzyon hattından yeni bir renk verildiğinde, bu mümkün olduğunca çabuk bir şekilde yapılmalıdır. Bu, bizim patentli “open hearted” mühendislik konsept tasarımımızı 300- 400- 500 ve 600 serilerinde geliştirerek, ThermoPRO’da kullanmaya başlamamızın nedeni oldu.”

Modüler yapı, piyasada hali hazırda faaliyet gösteren bir çok termoform ekipman markasıyla uyumlu konfigürasyonların oluşturulmasını mümkün kılmak için, ThermoPRO’nun genel konsepti için kritik öneme sahiptir. Rimark, “Bazı makineler atığı yukarı doğru bazıları aşağı doğru; hatta yanlara doğru itiyor. Genel tasarımı bu senaryoların herhangi birine uyması için adapte edebilmemiz gerekiyordu.” diyor. Rimark ayrıca, birçok termoform hattı çok dar alanlarda çalıştığı için, ekipmanı mümkün olduğu kadar kompakt hale getirme iddiasının da altını çizdi. Çeşitli özellikleri, ThermoPRO granülatörlerini termoformatörlere cazip hale getiriyor. Entegre rulo besleme ve dancer barın son derece kompakt tasarımları, iskeletin devamlı çalışan makineyle, devamlı çalışan üretim hattıyla senkronizasyon içinde olmasını mümkün kılar. Roller beslemesi, gelen malzemenin kalınlığına adapte olmasını sağlayan bir pnömatik basınç kontrolüne sahiptir. ThermoPRO, standart olarak ağır hizmet tipi bir silindir besleme kullanır ve iskelet atığının sorunsuz kullanımını sağlıyor.

Rapid Super Sound Proof ile düşük ses

ThermoPRO için modüler bir ses kasası da opsiyoneldir ancak Rimark, alıcıların büyük bölümünün bunu tercih edeceğini beklediğini söylüyor. “Yüksek kaliteli ses emilimi çok önemlidir ve muhafazanın temizliği ile bakımını kolaylaştıran bir şekilde, akıllıca bir şekilde yapılması gerekir. Bu özellik, çoğu uygulamada 80 dBA’dan daha düşük bir ses seviyesi sağlıyor. Gürültü azaltma, granülasyon ekipmanlarında her zaman önemlidir ancak bu uygulamada, ekipman sürekli olarak hat operatörünün olabileceği yere yakın çalıştığından özel bir önem taşıyor” dedi.